Minggu, 05 April 2020

SINAU NING NGOMAH PANGANAN TRADISIONAL GLADHEN 2

Gladhen 2
Sawise nyemak vidio banjur gatekna maneka werna olah-olah/masak iki.
  1. Adang sego (beras, jagung, ketan dll)
  2. Bubur (lemu, jenang abang, pati, kolak dll)
  3. Njangan (menir, lompong, asem, lodheh, dll)
  4. Gudanngan (urab, kuluban, bothok, dll)
  5. nyambel (trasi, tomat, kemangi, dll)
  6. gae lawuh (mendoan, bakwan, peyek dll)
  7. gae camilan (klenyem, jembret, utri, dll)
  8. olahan extrim khas grobogan (jidhung, keong, walang, dll)
  9. minuman (jamu,  dhawet, rujak degan, dll)
  10. iwak kali (pepes, bakar, bumbu rujak dll)
  11. palawija godhog/dang/bakar (tela, sapah, jagung, waloh, nthik dll)
Langkah –langkah.
  1. Milih salah siji pilihan masakan lan bahan ing dhuwur.
  2. Utawa iso wae ngepasi wayah masak opo wae.
  3. Paraga iso dilakoni dewe utawa anggota keluwarga liyane.
  4. Pambuka vidio kowe dhewe wajahe ketok karo ngomong arep gawe vidio opo.
  5. Critakke nggawene karo nyoting prosesse.
  6. Format Vidio HD landscape (posisi HP turu ojo ngadek)
  7. Vidio atraktif dan interaktif (ana wajah, aktifitas, dialog)
  8. Digawe nganggo editor kena, ora nganggo editor/ langsungan yo keno. bebas.
  9. Yen kurang jelas bisa takon ing komentar ning ngisor iki.
nilai plus yen nganggo pawon/ tradisional.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar